Ristorante
Pizzeria
San Marco

Historie

Terug naar de Homepage

Terug naar restaurant selectie

De Historie van San Marco

Restaurant San Marco is begonnen als ristorante Marco Polo. De naam is ontleend aan de grote Veneziaanse handelsreiziger en ontdekker uit de 14e eeuw. De oprichters Maurizio Braccini en Paolo Mazzei zijn op 2 december 1976 het restaurant begonnen en hebben het na een krappe 5 jaar doorverkocht aan de heren Kees de Vries en Graziano Guargauglini. Op 1 september 1981 hebben zij het restaurant omgedoopt tot ristorante San Marco, genoemd naar het beroemde plein uit de geboortestad van Marco Polo. Op 1 april 2008 is Guargauglini gestopt als restauranteur en hebben de broers Bellassai, Vito en Stefano het van hem overgenomen.

Het restaurant is een van de eerste Italiaanse restaurants in Delft. Het had toen nog de helft van de huidige afmetingen. Volgens de geschiedenis heeft Marco Polo het recept waar Italië zo beroemd mee is geworden, de spaghetti, meegenomen van een van zijn reizen en geintroduceerd in Italië. De pioniers van Marco Polo hadden dan ook voornamelijk pasta en pizza op het menu staan. Bij de laatste overname is het menu aangepast en uitgebreid met authentieke gerechten uit met name Sicilië, de geboorteplaats van de heren Bellassai.

Tegenwoordig bestaat het restaurant uit een binnengedeelte en een overdekt terras op de binnenplaats. Het binnengedeelte is in de huidige vorm nagenoeg identiek aan hoe het 25 jaar geleden ook was. Onvermijdelijk zijn uiteraard de veranderingen door tijd en wet. Het terras is daarentegen totaal veranderd en terruggebracht in de stijl van een authentiek Italiaans restaurant.